ΣΚΑΦΙΔΙΑΝΙΚΑ

Στις παρυφές του βουνού της Άνω Πούλας λίγο μετά τον Κούνο και πριν από την Κιππούλα, στην αποσκιερή Μάνη, στέκει περήφανα ψηλά το χωριό Σκαφιδιάνικα.
Τα Σκαφιδιάνικα , όπως γίνεται κατανοητό, πήραν το όνομα τους από τις οικογένειες που ζουν εκεί και ακούν στο όνομα Σκαφιδάς.
Οι οικογένειες εκεί (Σκαφιδιάνικα) προέρχονται όπως στα περισσότερα ξεμόνια του κατωπαγκίου από το μεγάλο χωριό κοινότητα που είναι δίπλα τον Κούνο.

Η ρούγα μπροστά στο σπίτι του συγχωρεμένου του μπάρμπα Νίκου του Σκαφιδά και της Μαριγούλας  που τα παιδιά τους, Ηλίας, Βασίλης και Μιχάλης μεγάλωσαν και καταξιώθηκαν ως πετυχημένοι επιχειρηματίες στην Αμερική, συνδυάζει εκτός της παραδοσιακής ρούγας της Μάνης και ένα μοναδικό οπτικό θέαμα, αφού από εκεί μπορείς να θαυμάσεις όλο το Κατωπάγκι με το βλέμμα σου να φτάνει εώς την Κοίτα και την Άγια Πελαγία ανατολικά, το Τηγάνι βόρεια και το Κάβο Γκρόσο νοτιότερα.
Από τα Σκαφιδιάνικα είναι επίσης και ο πετυχημένος Δικηγόρος-Πολιτευτής Ηλίας Σκαφιδάς.
Στη ρούγα του Μπάρμπα Νίκου Σκαφιδά
πηγη http://www.omorfimani.gr/2015/10/28/%CF%83%CE%BA%CE%B1%CF%86%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CE%AC%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CF%87%CF%89%CF%81%CE%B9%CE%BF%CF%85%CE%B4%CE%AC%CE%BA%CE%B9-%CF%83/#prettyPhoto