ΔΑΜΙΑΝΑΚΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ

H Kατερίνα Δαμιανάκου γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Μάνη στoυς πρόποδες του Ταϋγέτου στο χωριό Σιδηρόκαστρο και στο Κρυονέρι Οιτύλου ,χωριό καταγωγής της μητέρας της, σε αγροτική οικογένεια. Από παιδί είχε έντονη κλίση στις καλλιτεχνικές δραστηριότητες (ζωγραφική, ποίηση , χορό, κατασκευές) αλλά το 1989 ξεκίνησε να ασχολείται σοβαρά με τη ζωγραφική όντας αυτοδίδακτη. Για αρκετά χρόνια εξέθετε και δημιουργούσε στο ατελιέ της στο Γύθειο, πραγματοποιώντας παράλληλα εκθέσεις στην ευρύτερη περιοχή της Μάνης και σε άλλους χώρους ανά την Ελλάδα και τον κόσμο.
http://www.koronamou.gr/painters

 
 Η ζωγράφος Κατερίνα Δαμιανάκου αυτοσυστήνεται… …και απαντά στο Ερωτηματολόγιο του Προυστ,στο PIREASNEWS.GR
ΠΗΓΗ: http://neakeratsiniou.blogspot.com/2012/05/pireasnewsgr.html#ixzz4Rg5YfuK8
(Επιμέλεια : Σταύρος Λιλόγλου)

Γεννήθηκα το 1967 στο Γύθειο Λακωνίας.  Ξεκίνησα να ζωγραφίζω το 1989. Το 1997 πραγματοποίησα για πρώτη φορά, έκθεση με τη δουλειά μου ,ατομικά,στο Τουριστικό Περίπτερο Γυθείου,με είκοσι περίπου έργα. Τον επόμενο χρόνο,στον ίδιο χώρο,πραγματοποιήσα τη δεύτερη ατομική μου έκθεση.Η θερμή υποδοχή του κόσμου στις δυο εκθέσεις με ενθάρρυνε αποφασιστικά. Το 1999 ήμουν παρούσα στην πρώτη ατομική έκθεση Λακώνων δημιουργών στη Σκάλα Λακωνίας.
Τον Ιούλιο του 2000 πραγματοποίησα ατομική έκθεση στις Σπέτσες.
Το 2005 έλαβε χώρα ατομική μου έκθεση στο Λιμάνι Γυθείου.
Το 2007 συμετείχα με έργα μου στη ‘Ναυτική Εβδομάδα’, και επιμελήθηκα και την συμμετοχή παιδιών (μαθητών μου) του Γυθείου με θέμα τη θάλασσα.
Το 2007 και 2008 έδωσα το παρόν  με έργα μου στην διοργάνωση της Νομαρχίας Λακωνίας στη Σπάρτη « Λάκωνες Καλλιτέχνες » .
Επίσης τον Απρίλιο του  2008 διοργάνωσα έκθεση στον Πολυχώρο « Πανελλήνιο» της Σπάρτης στην Έκθεση προϊόντων και Υπηρεσιών Γυναικών Επιχειρηματιών.
Έκτοτε εκθέτω τα έργα μου καθε καλοκαίρι στο εργαστήρι μου στο Γύθειο, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Μάνης και απο το 2011 και στην Αθήνα.

ΠΗΓΗ: http://neakeratsiniou.blogspot.com/2012/05/pireasnewsgr.html#ixzz4Rfx2vUM0

Δεν υπάρχουν σχόλια: